08 717 23 17
info@enjoytravel.se

rundresa på Sri Lanka

mars 17, 2014 Postat i: egna resor / egna upplevelser / Sri Lanka

Jag var nyligen på Sri Lanka på rundresa med min dotter. Vi reste runt i egen regi och hade bokat några hotell i förväg och några ordnade vi på plats. Det är ett spännande land att resa runt i och människorna är mycket vänliga. Det finns mycket att se: fantastiska stränder, vacker natur, historiska platser och charmiga byar.

De svårigheter man möter är egentligen bara två; kunskaperna i engelska är låga och det kan vara svårt att göra sig förstådd. Infrastrukturen efter 35 års inbördeskrig är inte i nivå med tex Indien. Det är tex svårt att hitta en taxi. När vi skulle på 2 dagars rundresa bad vi en tuktuk chaufför hjälpa oss hitta en taxi så han ringde sin bror som hade en vän vars vän hade en bil. En annan vän till ägaren körde oss runt. Det blev en trevlig tur och vi betalade mat och boende för honom. Hans engelska var inte den bästa så vi fick använda all vår fantasi för att kommunicera.

Kan du klara dig med begränsad packning och tycker om att leta dig fram så kan jag verkligen rekommendera landet. Jag kan också skräddarsy ett program med bil och hotell för den som vill resa bekvämt.

Dit reser du med Qatar Airways via Doha eller med Turkish Airlines via Istanbul. Det sistnämnda bolaget mellanlandar på Maldiverna så du kan lägga in ett stopp på några dagar där.