08 717 23 17
info@enjoytravel.se

bästa packningstipsen

augusti 12, 2014 Postat i: Information / klokskap

BÄSTA PACKNINGS­TIPSEN enligt tidningen Vagabond

Silvertejp
Linda en meter silvertejp runt en liten flaska mygg­sprej eller liknande, så tar det inte onödig plats. Lätt att dra av en bit när något behöver lagas. Kanske lappa ihop ett trasigt myggnät?

Ladda ner en packlista
För att undvika att inte glömma något väsentligt, ladda ner packlistor på nätet, som du kan skriva ut och spara för nästa resa. Finns en uppsjö av sajter, till exempel upl.codeq.info. Eller skriv en egen lista som du kan återanvända.

Ficklampa/pannlampa
Ibland hamnar man på ställen där elen kommer och går. Kanske släcks gatubelysningen på väg hem, och då är det bra att ha sin egen ljuskälla.

Presenter
I många länder är det kutym att ta med sig gåvor om man träffas. Ta med ett par små presenter hemifrån om du vill komma på extra god fot med lokalbefolkningen.

Dubbla bank-/kreditkort
Ett kort som får en spricka eller spärras av någon anledning = inga pengar. Därför är det alltid bra att ha dubbel uppsättning av kort, som är kopplade till olika bankkonton.

Regnskydd till ryggsäcken
Kan rädda dig när skyfallet kommer. Om du tar ett med dragkedja som täcker hela ryggan kan du även lossa ena änden av axelbanden och dra in dem i skyddet när du ska flyga. Så är ryggsäcken skyddad och du behöver inte skicka den som specialbagage.

Multiverktyg
Ett multiverktyg med vass kniv, korkskruv och annat praktiskt är alltid bra att ha med sig, oavsett om du ska på charter eller vandring. Se bara till att inte packa den i handbagaget.

Sarong
En sarong tar inte mycket plats men kan användas till mycket. Som liggunderlag på stranden, som kjol, som lakan, som sjal när det blåser eller när du behöver täcka dina solsvedda axlar eller som slöja när du som är kvinna besöker en moské.

Handtvättmedel
Gör inte det klassiska misstaget att packa för mycket kläder. Packa istället ned några påsar med handtvättmedel. Finns i färdiga, lätta portionspåsar som gör det superlätt att skölja upp de plagg du behöver.

Läsplatta
Handen på hjärtat, hur många av böckerna du tog med dig på senaste resan läste du ut? Dumpa tunga tegelstensromaner hemma och fyll läsplattan med så många böcker du önskar.

Lätt väska
Om du bara reser med handbagage – och inte har jätte­långt att gå – kan du frigöra några kilon genom att satsa på en tygväska eller weekendbag av lätt material istället för en tung kabinresväska. Låt prylarna väga istället för väskan.

En billig telefon
Ta med en enkel mobiltelefon som inte är låst till något simkort. Det är ofta väldigt billigt att köpa tillfälliga simkort när du är på plats och ringa, när du till exempel behöver ta kontakt med ett hotell. Att använda det svenska abonnemanget däremot, kan stå dig dyrt.

Litet hänglås
På många vandrarhem finns förvaringsskåp där du själv måste stå för låset. Gärna kombinationslås eftersom nycklar har en tendens att försvinna.

Fördela ägodelarna mellan väskorna
Om nu din väska skulle försvinna under flygningen så är i alla fall sannolikheten att ditt ressällskap också blir av med sin väska försvinnande liten. Fördela därför era kläder mellan väskorna och glöm det där med ”mitt” och ”ditt” för en stund.

Packa ett om­-byte i handbagaget
Om medpassageraren – eller du själv – skulle kräkas eller spilla rödvin på dig måste du ju ha ett ombyte. Och om ditt incheckade bagage försvinner på vägen så har du i alla fall något att byta om till.

Ta med bagagevåg
Flygbolagen är ju som bekant inte lika generösa med övervikt längre, så ta med en liten bagagevåg och väg väskan på hotellrummet innan du reser hem. Om dina shoppingfynd gör att väskan överskrider viktgränsen så omfördelar du enkelt vikt till handbagaget.