08 717 23 17
info@enjoytravel.se

på norrskensjakt i Abisko

november 3, 2022 Postat i: Uncategorized

Att uppleva norrsken är något som står på de flesta människors bucket-list. Och trots att vi bor i norrskenets del av vår planet har få upplevt ett rejält norrsken.

Abisko anses vara en av världens bästa platser för detta pga luftens renhet, avsaknad av gatubelysning.

Följ med dit längst upp i Sverige närmare bestämt mitt mellan Kiruna och Narvik.  

 

Abisko grundades vid byggandet av Malmbanan runt sekelskiftet. Numera är orten mest känt för Kungsleden, Nationalparken och norrskenet.  Livsstilen häruppe skiljer sig enormt mycket från den vi storstadsbo har. ”Vi torkar vårt kött om våren, röker vår fisk om sommaren och kokar vårt kaffe över öppen eld”. Det är också ett område präglat av samernas livsstil. Här har de flyttat sina renar mellan skogsland och fjäll sen urminnes tider. 

Följ med på några spännande dagar i Abisko med omgivningar, 19-22 mars 2023.

Vi bor på Abisko Mountain Lodge och fyller dagarna med spännande utflykter och kvällarna med norrsken. Det kan inte garanteras förstås men sannolikheten är mycket högre här än på andra platser.

19 mars.

Flyg med SAS 8.20 med ankomst i Kiruna kl 10.00. Transfer till lodgen, ca 10 mil men på vägen tar vi så klart en tur genom Kiruna och tittar på alla förändringar som skett när man flyttat hela centrum. Vi installerar oss och tittar på omgivningarna, äter en god, tidig middag och beger oss sen till den berömda Aurora Skystation på berget Nuolja. Dit tar man sig med linbana och har man tur får man se himlen spricka upp i en magisk dans i grönt och lila från linbanan. 

20 mars.

Efter frukost beger vi oss ut på en 2-timmars snöskootertur där vi åker rakt ut i naturen efter en guide. Efter lunch på lodgen är det dags att ge oss ut på vandring med snöskor. Det är ett sätt att komma ut i naturen även i djup snö utan att sjunka ner. Efter middagen på lodgen är det dags för Abisko Aurora Chase. Med en professionell guide och 4-hjulsdrivna bilar beger vi oss ut i omgivningarna för att hitta en bra plats för att bäst se norrskenet. Här är det läge att ha med sig kameran.

21 mars.

Efter frukost beger vi oss iväg på en vandring i Nationalparken innan vi kommer till STF Abisko Turiststation där vi äter lunch. Vi besöker även Naturrum som har en utställning om Abisko nationalpark. Efter middag på lodgen avslutas denna dag med en Aurora Fotokväll. Tillsammans med en fotograf beger vi oss ut för att foto norrsken. Vi får låna kameror om vi inte har egen och får en snabbkurs i hur man fotar norrsken. Ta med eget minneskort.

22 mars

Efter frukost transfer till flyget i Kiruna som avgår 11.05 och landar i Stockholm 12.45.

PRIS:

14.850 kr

Då ingår boende i delat dubbelrum i 3 nätter på Abisko Mountain Lodge. Pga begränsat antal tillgängliga rum finns inte möjlighet till enkelrum. Reser du ensam hittar jag en rumskompis till dig.

Helpension;

med 3 frukostar, 3 st 3-rätters middagar, 1 sopp-lunch, 1 buffélunch på STF Abisko. Maten på lodgen ser fantastisk ut:

Utflykter:

Aurora Sky Station

snöskooter”safari”

vandring med snöskor

norrskensjakt

vandring i nationalparken

besök på STF turiststation

naturrum

aurorajakt med fotograf

Aurora Borealis fotat nära Abisko

Skynda att anmäla dig – det finns bara 7 platser pga av att det är fullbokat hela säsongen