08 717 23 17
info@enjoytravel.se

lyxresa till RajasthanResan går till Rajasthan, den största, mest färgstarka och besökta delstaten i Indien. Här finns mängder av maharadjapalats och fantastiska byggnader från tidigare epoker. Kläderna är mycket färggrannare än i andra delar av Indien och den osmanska influensen stark. Ni reser runt med privatchaufför i en rymlig och bekväm Toyota landcruicer och besöker de tre mest berömda städerna Jaipur, Udaipur och Jodhpur. Ni åker ut på landet och kommer bo på ett levande maharadjapalats som drivs av maharadjafamiljen, ni hamnar mitt i den berömda kamelmarknaden i Pushkar om ni reser i oktober/november och så förstås besöker ni det underbara Taj Mahal. Därtill kommer ni till ett sagoslott ute i öknen och besöker en opiumceremoni hos ett ökenfolk som lever avskilt från omvärlden. Otaliga oförglömliga möten med indier blir bestående minnen. Och många av hotellen är magnifika palats. Ni flyger till Jodhpur och färdas sen i bil mellan platserna totalt ca 90 mil.

Den här resan är "as good as it gets". Hotellen håller en klass som inte finns i Europa. Ni kommer känna er kungliga och det är också kungliga slott ni bor på. Och vill ni bo lite enklare så är det fullt möjligt. Vi förverkligar era drömmar:).

 

Ni flyger till Delhi och körs vid ankomsten till hotell Imperial; Delhis bästa hotell och en legend.  Här möttes Nehru, Gandhi, Mohammed Ali Jinnah och Lord Mountbatten och skrev under delningen av landet till ett Indien och ett Pakistan. Vill ni ge er ut på stadsrundtur och titta på Delhis landmärken så rekommenderar vi även en tur med cykelriksha i gamla Delhi. Här myllrar det av folk.

Inrikesflyget tar er till Jodhpur.  Chauffören har åkt i förväg och möter på flygplatsen. Jodhpur kallas även för blåa staden eftersom många hus är målade i klarblått. Anledningen sägs vara dels att en av gudarna (Brahman) har ett blått ansikte, dels att myggorna inte gillar blått. Med en guide besöker ni fästningen Meerangarh som ligger högt uppe på en klippa mittemot ert hotell. Ett spännande fort som inte får missas. Jodhpur som idag är Rajasthan affärscentrum var även en viktig anhalt för karavantrafiken till Orienten. De berömda ridbyxorna jodhpurs har fått sitt namn av denna stad. Från fortet kan ni promenera ner i myllret och folklivet i gamla stan. Det går kossor i de smala gränderna och äter sopor. Här finns en affär som inte ser märkvärdig ut men som producerar sjalar och broderier åt både Valentino, Hermes och många kända märken. Ett bättre ställe att köpa presenter får man leta efter. Ni bor på ett levande maharadjapalats där familjen bor i en egen del så därför screenas alla bilar tom underifrån med speglar innan de får köra in på området.

Sen åker ni jeep ut i öknen och besöker Bishnoi tribes som lever liknande the Amish i USA. Bishnoi betyder 29 och syftar på de 29 levnadsregler som följs. Man äter inte djur, hugger inte ner träd och dricker inte alkohol. Unga par som gifter sig skickas iväg för att kultivera sin egen mark. Ni bor på ett helt fantastiskt hotell som ligger ute i öknen. Hotellet står på listan för de 50 mest romantiska hotell i världen. Och därtill en massa andra topplistor. Ett sandstensslott i öknen.

Nu väntar en 5 timmars resa till Udaipur, den vita staden och kanske Indiens vackraste. Ni bor på det kända hotellet Lake Palace mitt i en sjö. Här spelades James Bond filmen Octapussy in och hotellet är enastående. Om ni har lust att lämna hotellet kan ni vandra runt i de smala gränderna, äta på en roof-top restaurang och kanske köpa en miniatyrmålning som staden är känd för.

Ni fortsätter till ett av Indiens mest spännande maharadjaplats.  Maharadjafamiljen bor i anslutning och tar en drink med gästerna på eftermiddagarna och berättar om sina liv och sitt engagemang i omgivningarna. Resan hit tar 2.5 timmar, 130 km. Det finns en smalspåring järnväg i närheten och en by alldeles bredvid palatset att promenera runt i.

 Nu ska ni till Jaipur, huvudstad i Rajasthan och den mest kända staden i Rajasthan. Dit är det 27 mil och tar ca 6 timmar. Men det gör inget. Att färdas genom byar är som att sitta på bio. Ni ser kossor, kamelor, får och getter, folk och prylar överallt. Och på vägen stannar ni i Pushkar där kamelmarknaden pågår (okt/nov). Hit kommer 11.000 kameler och 400.000 besökare under en tvåveckors period. En en Indiens stora begivenheter.

Jaipur kallas också för den rosa staden och målades rosa som anses vara gästfrihetens färg inför ett besök av prinsen av Wales. Ni kommer fram till Jaipur på kvällen och tar in på ett välkänt och oerhört vackert boutique hotell, betydligt mindre än de ni tidigare bott på. 

Denna dag ägnas åt Jaipur där ni efter frukost åker till Amber ca 11 km från Jaipur. Amber var hem för Kachhawada dynastin för 600 år sedan och här kommer ni att rida upp till Palace Fortress på elefanter. Om ni har lust besöker ni även Palace of the Winds; Jai Mahal som byggdes 1799 liksom City Palace och Jantar Mantar, ett fantastiskt observatorium som avslöjar Indiens medeltida hemligheter inom astronomi. Ni har bil och chaufför så ni väljer själva vart ni vill åka. Jaipur är centrum för ädelstenar så här kan ni köpa presenter. Särkilt halvädelstenarna är spännande.

Ni fortsätter till Agra dit det tar 4 timmar, 24 mil. Här finns det ett fort att besöka om ni vill. I övrigt är staden känd för intartia i marmor och chauffören tar er säkert till någon sådan butik. Ni bor på Oberoi hotel med magisk utsikt över Taj Mahal. Hamnar också på alla topplistor. Ni besöker Taj Mahal i gryningen nästa dag när färgerna är som vackrast. Taj Mahal byggdes av Shah Jahn på 1600-talet som ett mausoleum för hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dog i barnsäng endast 39 år gammal.

Sen tar det 4 timmar till Delhi, ni kanske åker efter lunch. Det är 21 mil. Flygen hem till Europa går på natten så hinner med en middag och sista shoppingen innan hemresan.

Pris

ca 25.000 per person.

Då ingår:

flyg Delhi -Jodhpur

egen chaufför med bekväm Toyota landcruiser i 12 dagar

5 stjärniga hotell med frukost i delat dubbelrum.

guider

 

Tillkommande kostnader

Flyg Stockholm - Delhi (går ofta att hitta för 5000-6000 kr)Mat som inte angivits ovan, kostnad för visum samt dricks. Ni behöver ha en reseförsäkring och en avbeställningsförsäkring.
Den här turen passar utmärkt som bröllopsresa - bara det bästa är gott nog för ett brudpar. Och romansfaktorn är mycket hög.

Jaipur
39°
klar himmel
fuktighet 10%
vind 4m/s VSV
H 41 • L 40
41°
Tis
40°
Ons
44°
Tors
45°
Fre
Weather from OpenWeatherMap

  Om dig

  Ditt namn:*

  Din -epost*

  Ditt telefonnummer:

  Önskad kontaktväg:

  Om din resa

  Avreseflygplats:

  Destination:

  Antal vuxna:

  Antal barn 0-17år:

  Barnens ålder:

  Resans längd (antal hotellnätter):

  Avresedatum:

  flexibelt

  Antal rum:

  Budget (totalpris per person):

  Önskat hotell

  Övrigt

  Anledning till resan (frivilligt):

  Beskrivning av önskemål

  Läs mer