08 717 23 17
info@enjoytravel.se

Rundresa på Sri LankaTamil pickers collecting tea leaves on plantation

Ni flyger till Colombo  och åker på rundtur en vecka där ni utforskar de inre och södra delarna av ön. Sedan har ni beach semester på sydkusten. Ni avslutar med avskedsmiddag i Negombo.

Denna paradisö, som ligger sydost om Indien har fantastisk natur, underbara sandstränder och fina korallrev. Ön var stor inom turism på 70-talet men få vågade åka dit under det 35 årlånga inbördeskriget. Men nu gör landet stora satsningar med att bygga hotell och bygga ut infrastrukturen för att få tillbaka turisterna.

Trots sin storlek har Sri Lanka sex världskulturarv och två världsnaturarv av Unesco. Här finns mycket att se, maten är god, människorna vänliga och allt sammantaget är Sri Lanka ett drömresmål för många.

Ni färdas totalt 100 mil över ön och ser stora delar av landets sevärdheter.

 

 

Ni flyger med Qatar Airways (5-stars) till Colombo och landar tidigt på morgonen och möts av er chaufför som följer med er på hela rundresan. Han kör er till det kända elefantbarnhemmet Pinnawela Elephant Orphanage med det största antalet babyelefanter i världen. De har hittats ensamma och övergivna i naturen. Har ni tur kan ni följa dem ner till floden och bada. 

Resan fortsätter nästa dag till Sigiriya i Dambulla där ni kan bestiga Lejonets berg. Här låg en gång landets huvudstad (från år 477) men bara i 20 år sedan blev palatset ett kloster. Idag återstår bara ruinermen mycket intressant att besöka och ett världsarv. Bestigningen (den är 200 meter hög) är dessutom en förövning för Adam´s Peak.

På vägen kan ni besöka Polonnaruwaom om ni vill som är en forntida stad i Sri Lanka. Staden, utropades till huvudstad i landet av kung Vijayabahu I i slutet av 1000-talet.

 Nästa anhalt på resan är Kandy i mitten av ön och på vägen stannar ni vid det berömda Grottemplet som också är UNESCO världs arv. Det är världens största grottkomplex med målningar och bla en liggande Buddha som är 14 meter lång.

Kandy är Sri Lankas andra största stad uppe i tedistriktet. I Kandy “måste” ni besöka tandtemplet som finns med på Unescos världsarvslista. Det är en av buddhisternas heligaste platser och här förvaras en tand som anses varit Buddhas. Varför inte dricka te på Queens´Hotel för att insupa lite kolonial atmosfär innan ni installerar er på ert hotell som också är från den koloniala tiden.

Nästa steg på färden är medelst tåg på en av världens vackraste tågsträckor upp i bergen bland teplantager och grönskande kullar. Resan tar 4 timmar och er chaufför kör i förväg och möter er på en station längre fram. Framåt kvällen kommer ni fram till det heliga berget Sri Pada eller Adam´s peak som det också kallas; Sri Lankas heliga berg dit tusentals buddhister pilgrimsvandrar. Berget är 2.243 meter högt och det är 5.831 trappsteg upp dit. Man börjar gå på natten för att komma upp till solnedgången. Man behöver vara i god kondition för att klara detta men det är all möda värd. Utsikten är helt amazing och fantastiskt att möta så många pilgrimer.  Och orkar man inte finns det mängder av tehus och människor att prata med på vägen upp. Buddhisterna får sin belöning genom att besöka templet med ett “fotsteg” av Buddha enligt deras legend.

De kristna påstår att Adam och Eva steg ner på jorden här när de blev utslängda ur Edens lustgård och även muslimerna har en legend kring berget.

När ni vilat ut efter vandringen på ett hotell fantastiskt beläget i bergen åker ni ner till kusten till Yala safari park där ni åker/går på en natt safari med night vision goggles. Ni hör och kan se elefanter, leoparder och björnar och detta är en häftig upplevelse. National Geographic och Discovery har filmat här och parken anses ha världens högsta population av leopard per km2.Ni beger er ut på ännu en tur

Sen stannar ni på ett litet boutique hotell ligger vid stranden i 3-4 dagar för sol och bad och kanske också en valsafari om det är säsong.

Det finns flera badorter längst kusten och kanske vill ni tillbringa några dagar i en annan by. Vi rekommenderar även ett besök i Galle som var holländarnas huvudstad på 1600-talet. Fortet är väl värt ett besök liksom att ta en drink eller middag på kolonialhotellet Amangalla. Det var guvernörens residens tidigare och här känner man av historiens vingslag. Servettringarna av äkta silver kan man beskåda när man kommer men tas snabbt om hand av kyparen.

Resan avslutas med färd tillbaka mot Colombo. Ni kan sanna i badorten Hikkaduwa som vara ett känt hippietillhåll på 70-talet innan ni kommer fram till Negombo där de flesta charterturister hamnar. Efter en avskedsmiddag där är det dags för hemresa.

 

Pris: 20.000 kr per person

Ingår:

boende i dubbelrum i 4-stjärnig standard med frukost i 12 nätter 

engelsktalande chafför och bekväm bil med bilbälten under rundresan

inträden till Sigiriya/Dambulla grott tempel/2 safaris

avskedsmiddag

tågbiljetter 

valsafari

Tillkommer:

Flygbiljett. Priset varierar per säsong. Ca 6.000-8.000 kr per person

Visum som söks på Internet (ESTA)

Mat som inte angivits ovan, kostnad för visum samt dricks 

Den här turen kan kombineras tex. med en veckas rundresa i Rajasthan och Taj Mahal

Galle
28°
mulet
fuktighet 78%
vind 1m/s VSV
H 27 • L 27
27°
Sön
27°
Mån
27°
Tis
28°
Ons
Weather from OpenWeatherMap

  Om dig

  Ditt namn:*

  Din -epost*

  Ditt telefonnummer:

  Önskad kontaktväg:

  Om din resa

  Avreseflygplats:

  Destination:

  Antal vuxna:

  Antal barn 0-17år:

  Barnens ålder:

  Resans längd (antal hotellnätter):

  Avresedatum:

  flexibelt

  Antal rum:

  Budget (totalpris per person):

  Önskat hotell

  Övrigt

  Anledning till resan (frivilligt):

  Beskrivning av önskemål

  Läs mer