08 717 23 17
info@enjoytravel.se

Svalbard

Svalbard på 80:e breddgraden - on once-in-a-lifetime upplevelse som du aldrig kommer att glömma. Skönheten i naturen med isarna, vidderna, tystnaden och midnattssolen gör stora avtryck i själen. Missa inte denna nordligaste utpost innan polarisarna smälter. Hur många har inte drömt om att resa till Nordpolen eller i alla fall nästan. Svalbard har världens mest nordligaste boplats exakt 100 mil från Nordpolen. Kortare än att köra till Kiruna från Stockholm. Namnet Svalbard kommer från fornnordiskan och betyder kall kant.

Man flyger via Oslo och med mellanlandning i Tromsö där passkontroll sker eftersom Svalbard ligger utanför Schengen. Att flyga in över Svalbard utan spår av mänsklig hand är så vackert så man tappar andan.

Här kan du läsa om vår egen expeditionsresa i samarbete med Polar Quest våren 2018>

Resan sker i samarbete med Polar Quest med flera avgångar under maj 2021. Ni tillbringar en natt på hotell i huvudorten Longyearbyn innan ni bordar expeditionsskeppet för 7 dygn ombord tillsammans med 42 andra passagerare och ca 20 mans besättning. Rutten bestäms på plats och är beroende av väder- och isförhållanden.

Kontakta oss för mer information.