Enjoy Travel


En oförglömlig upplevelse!

Under denna resa på 14 dagar hinner ni tillbringa en vecka och besöka Kapstaden, Godahoppsudden och vindistriktet innan ni flyger till huvudstaden Pretoria och bordar världens lyxigaste tåg Rovos Railoch färdas 160 mil norrut till de mäktiga Viktoriafallen. Resan avslutas vid lägerbålet i den stora nationalparken Chobe med enorma hjordar elefanter.

Ni reser till Kapstaden där ni stannar några dagar för att besöka sevärdheter som Taffelberget, Godahoppsudden och Nelson Mandelas fängelse Robbin Island. 

Robbin Island där Nelson Mandela tillbringade närmare 30 år i fängelse syns från Kapstaden men ligger 12 km ut. Guiderna i fängelset är tidigare fångar. 

Om vädret är klart är Taffelberget ett måste. Det är en hisnande linbanetur och utsikten är bedövande om inte de berömda molnen ”the table cloth” vilar på bergets topp. Den orsakas av en sydostlig havsvind som kallas för Cape Doctor och kan röra sig med en hastighet på ca 100 km/timme. Topplatån mäter hela 3 kilometer och här finns massor av sällsynta växter och djur. Berget är över 1000 meter högt. 

Ni får en hyrbil levererad till hotellet och åker  till Godahoppsudden och Cape Point där Atlantens kalla vatten möter Indiska Oceanen. Egentligen är Godahoppsudden inte Afrikas sydligaste punkt utan en plats som heter Cape Agulhas österut. Godahoppsudden rundades första gången av Bartolomeu Diaz 1488 och fick då det passande namnet Stormarnas udde men av marknadsföringsskäl byttes namnet ut. Man kan även besöka pingvinkolonin i Simons Town och har man tur kan man se valar. Vägen är mycket scenisk. 

Sedan beger ni er iväg till vindistrikten och den charmiga lilla staden Franschoekmed fransk påbrå. Det ligger nästgårds med den berömda vinbyn Stellenbosch. Här besöker ni flera fantastiska vingårdar med gourmetkök.Miljön är fantastisk liksom naturen runt omkring som påminner om Provence. 

Tillbaka i Kapstaden tar ni flyget till huvudstaden Pretoria som ni utforskar innan ni kliver ombord på Rovos Rail, det som kallas världens lyxigaste tåg. Det är gamla ånglok följda av kärleksfullt renoverade och ombyggda viktorianska vagnar från 1920-talet av mycket hög klass. Under 3 dagar och 2 nätter reser ni 160 mil norrut genom Botswanas stora nationalparker till Viktoriafallen, ett av världens 7 underverk; 1,7 km bred och med en fallhöjd på 110 meter. ”Den mullrande röken” syns på flera mils håll. Vattenmassorna kommer från Zambezifloden som är Afrikas fjärde största. Det går att flyga över fallen för att beskåda detta fantastiska naturfenomen riktigt nära eller ta en båttur i skymningen. Namnet härstammar från dr. Livingstone som döpte fallen efter Englands drottning. Ni kommer att se vilda djur längst tåget och stannar även vid en gamepark för att åka på safari.

Ni åker på safari 2 dagar i den berömda Chobe parken stor som Uppland som anses ha Afrikas största bestånd av elefanter. Det talas om närmare 150 000 elefanter i Botswana och många av dem finns i Chobe. Ni tillbringar en natt i en lodge inne i parken och på kvällen har ni lägerbål i den svarta afrikanska natten och ser djurens ögon glimma innan ni flyger hem fyllda av minnen.

Hemresan går med flyg via Johannesburg.

Detta är en helt fantastisk resa som ni sent ska glömma.

Här finns allt!

Spännande upplevelser, vacker natur, vänliga människor, låga priser och god mat och dryck. Den ultimata semestern som jag skräddarsyr åt er baserat på önskemål och budget.

Pris

Kontakta mig med en förfrågan.