Argentina

Från Pampas till Patagonien, sista utposten före Antarktis. Och därtill Anderna, tango och goda viner. Det kan inte bli bättre

En resa till Argentina är helt oförglömlig. Var annars kan man dansa tango på gatorna i huvudstaden, möta gauchos på Pampas och äta saftiga stekar av bästa köttet? Och besöka det magiskt vackra Patagonien med sina isiga glaciärer.

Namnet Argentina kommer från det spanska ordet argentum som betyder silver. Det syftar på den smala havsviken Rio de la Plata (Silverfloden) som gränsar till Uruguay . Landet är lika stort som Västeuropa med ett antal klimatzoner från subtropiskt till polarkyla. Här finns Sydamerikas högsta berg på 6.960 m. Eldslandet (Tierra del Fuego) gränsar till Antarktis och här kan man möta båda valar späckhuggare och pingviner.

Möt Marian Klint –
en erfaren resedesigner

Jag skräddarsyr gärna en resa till Argentina. Börja i Buenos Aires och upplev denna spännande smältdegel med europeisk influens. Ett besök på tangoklubb en asadogrillning ute på en farm på Pampas får såklart inte missas. Men inte heller det legendariska vattenfallet Iguazu på gränsen till Brasilien. Och har ni ytterligare en vecka så är en tur till vindistriktet Mendoza med fortsättning ner till Patagonien och en vandring i det magiskt vackra landskapet helt oförglömligt.

Din skräddarsydda resa

Min målsättning är att kunna erbjuda dig som resenär resor till några av världens i särklass vackraste resmål till överkomliga priser. Jag har själv besökt samtliga av de resmål dit jag erbjuder resor. Mina priser är konkurrenskraftiga genom att hålla nere omkostnader som lokaler, broschyrer och personal. Självklart får du samma trygghet som hos de större resebyråerna, vilket garanteras genom lagstiftad resegaranti hos Kammarkollegiet.Jag hoppas att du ska finna detta lockande och att du kontaktar mig med just era önskemål.

Andra resmål i Sydamerika