Costa Rica

Costa Rica är ett litet land ungefär som Danmark men har 5 % av världens biologiska mångfald med många endemiska arter som bara finns här. Ca 25 % av ytan består av nationalparker och reservat.

Och 2021 vill man vara koldioxidneutrala. Här finns aktiva vulkaner som sprutar lava varje dag, vattenfall, varma källor, tropiska regnskogar och fantastiska badstränder på både kusterna. Särskilt för äventyr- och ekoturister är landet spännande med mängder av aktiviteter och fantastiska ekolodger. Här stöter man på djur och fåglar som man inte hittar någon annanstans. Det finns mängder av ziplines, forsränning, surfing, kajaking och andra äventyr för den sportige. Befolkningen som kallar sig ticos består i huvudsak av vita och mestiser och det officiella språket är spanska men engelska funkar också bra för det mesta. Valutan heter colones men USD kan också användas.

Landet som har avskaffat sin armé är tryggt med låg brottslighet. 1986 fick presidenten Nobels fredspris.

Regnskogen i Tortuguero nationalpark med över 300 fågelarter, området kring vulkanen Arenal med fantastiska vandringsled och yoga- och surforten Santa Teresa är några platser att besöka. Även naturreservatet Monteverde med sin molnregnskog och hängbroar högt uppe bland träden är värt ett besök.

Den torra perioden är mellan december och februari men det går även att besöka landet under den sk gröna perioden när det regnar delar av dagen.

Jag skräddarsyr förslag efter dina önskemål.

Träffa Mariann Klint –
en erfaren resedesigner

Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.

Jag rekommenderar att du är borta ca 14 dagar inklusive restid för att hinna uppleva landet. 

Reseförslag

Mitt mål

Jag vill kunna erbjuda dig som resenär resor till några av världens vackraste resmål till överkomliga Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.. Jag har själv besökt samtliga resmål jag erbjuder och etablerat samarbete med bra lokala agenter, testat hotell och rest runt för att kunna erbjuda spännande upplägg. Jag har ofta bättre kunskap än de större resebyråerna, och även lägre priser genom att hålla omkostnaderna nere. Du kan känna dig trygg då jag har resegarantier hos Kammarkolleget och samarbete med reseförsäkringsbolag. Kontakt mig med dina drömmar så syr jag ihop ett förslag. Och ju tidigare du bokar desto bättre pris på flygen.

Andra resmål