I Costa Rica får naturälskaren sitt lystmäte. Här finns aktiva vulkaner som sprutar lava varje dag, vattenfall, varma källor, tropiska regnskogar och fantastiska badstränder på både kusterna. Särskilt för äventyr- och ekoturister är landet spännande med mängder av aktiviteter och fantastiska ekolodger. Här stöter man på djur och fåglar som man inte hittar någon annanstans. Det finns mängder av ziplines, forsränning, surfing, kajaking och andra äventyr för den sportige.

Regnskogen i Tortuguero nationalpark med över 300 fågelarter, området kring vulkanen Arenal med fantastiska vandringsled och yoga- och surforten Santa Teresa är några platser att besöka. Även naturreservatet Monteverde med sin molnregnskog och hängbroar högt uppe bland träden är värt ett besök.

Den torra perioden är mellan december och februari men det går även att besöka landet under den sk gröna perioden när det regnar delar av dagen.

Blue and Gold macaw birds

Kort beskrivning

Ni flyger till huvudstaden San José där en representant från vår agent möter och tar er till hotellet. Staden har en lång rad sevärdheter som t.ex. färgglada lokala marknader, historiska museer och gröna parker.

Sen besöker ni Tortuguero vid den karibiska kusten. Det betyder sköldpadda och hit kommer hundratals sköldpaddor och lägger ägg vilket sker  mellan mars och oktober. Även andra månader finns mycket att göra; området kallas för lilla Amazonas vilket ger en hint om det rika djur- ch naturlivet.

Därefter besöker ni området runt vulkanen Areals som hade utbrott senast 1969. Där finns mängder av aktiviteter med fina vandringsleder, kajakpaddling, ziplining mm. Ni ska även besöka Mondeverde; molnskogarna där ni inte får missa en sky-walk högt över träden på hängande broar. Det finns närmare 2500 växtarter och 400 otroligt färgstarka fågelarter där liksom en mångfald orkidéer att upptäcka. Och så får ni inte heller missa ett omfattande ziplinesystem där man susar fram över regnskogen.

Resan avslutar ni med sol och bad på den västra kusten vid det världsberömda nationalparken Manuel Antonio.

.

Pris:

Priset beror på säsong och hotellstandard. Kontakta oss för ett detaljerat förslag.