Sri Lanka

De vackra leende människorna, allt som finns att utforska och den underbart goda maten lämnar ingen oberörd

Sri Lanka, tidigare Ceylon kallas den strålande ön och är verkligen en ädelsten fortfarande lite i det fördolda men kommer snart att upptäckas för sin skönhet och vänliga befolkning.

Sri Lanka är ett spännande resmål med tusenårig kultur, fantastisk natur, god mat och milslånga stränder. Landet har haft interna bråk i norr i många år och därigenom förlorat turism men nu börjar turisterna komma tillbaka.

Här kan du kombinera några dagar på en underbar strand med en veckas rundresa. Vad sägs om ett besök på ett elefantbarnhem eller i nationalparken Yala med leoparder, elefanter, apor och björnar? Du kan gå en pilgrimsvandring tillsammans med lankeserna upp på ett heligt berg eller besöka lejonklippan Sigiriya. Du kan åka på smalspårig järnväg i underskön natur och här finns spännande städer som Galle i söder eller Kandy uppe i bergen omgiven av teplantager.

Träffa Mariann Klint –

Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.

Landet har också flera mycket fina badorter tex Unawatuna och Hikkaduwa med långa, långa sandstränder. Priserna är låga och människorna mycket vänliga. Köket är ett av världens bästa.

Reseförslag

Andra närbelägna resmål