Det lilla landet i Himalaya som erbjuder både fantastiska vandringar och spännande kultur

Nepal har 30 miljoner invånare men bara 1/3 av vår yta. Det ligger på Himalayas sydsluttning och gränser till Kina i norr och Indien i söder, väster och öster. Landet var tidigare en demokrati men blev 2008 en republik.

Landet tillhör världens fattigaste. 1/3 av BNP kommer från turism, 1/3 från transfereringar (nepaleser bosatta utomlands som skickar hem pengar) och en stor del av den återstående tredjedelen utgörs av bistånd. Men människorna upplevs som harmoniska, vänliga och förnöjda.

Det finns många olika vandringsleder av olika svårighetsgrad i huvudsak runt Annapurna och Mount Everest. Jag samarbetar med en välrenomerad lokal vandringsfirma med guider, bärare, transporter mm. Du kan känna dig trygg med mina resor. Du får även låna utrustning som varm sovsäck, vandringsstavar och duffelväska så du slipper kostnaden för att köpa in dessa.

Här kan du läsa en rapport från en nyligen gjord vandring i Annapurnamassivet. Vi ser också till att du får uppleva en del av landets spännande kultur genom bla sights-seeing och tempelbesök i Kathmandu.

Träffa Mariann Klint –
en erfaren resedesigner

Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.

Mitt mål

Jag vill kunna erbjuda dig som resenär resor till några av världens vackraste resmål till överkomliga Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.. Jag har själv besökt samtliga resmål jag erbjuder och etablerat samarbete med bra lokala agenter, testat hotell och rest runt för att kunna erbjuda spännande upplägg. Jag har ofta bättre kunskap än de större resebyråerna, och även lägre priser genom att hålla omkostnaderna nere. Du kan känna dig trygg då jag har resegarantier hos Kammarkolleget och samarbete med reseförsäkringsbolag. Kontakt mig med dina drömmar så syr jag ihop ett förslag. Och ju tidigare du bokar desto bättre pris på flygen.

Andra resmål