Himalaya i Nepal

Den här vandringen i Himalayas bergskedja är skapad för dig som önskar bekvämt boende och vandringsdagar som de flesta klarar på höjder runt 2000 meter. Det här är en av de klassiska vandringarna i Nepal och erbjuder möjligheter att besöka lokalbefolkningen i sina byar och njuta av magiskt vackra bergtrakter med vyer över flera toppar.

Vi bor på 4-stjärniga hotell i Kathmandu och Pokhara och gästhus/tehus i bergen längst vägen.

Vi besöker även UNESCOS världsarv i Kathmandudalen och i Pokhara. 

Vandringen är en av de lättare i Himalayamassivet och de flesta klarar den. 

Vi har bärare som bär vår packning så det enda du behöver bära själv är en liten ryggsäck med förstärkningsplagg och vatten att dricka.

Mat bärs inte med upp utan äts på restauranger i byarna dit vi kommer eller som vi passerar. 

Bästa tiden att vandra i Nepal är oktober/november och i april.

Vi tillbringar lite tid i den spännande staden Kathmandu före och efter vandringen för att hinna se och uppleva allt staden erbjuder. Även vandringens huvudpunkt Pokhara kommer vi att utforska.

Den här vandringen är definitivt ett minne för livet. Det är sagolikt vackra vyer och sakta ett steg i taget förflyttar vi oss mellan dalgångar och byar. Det är på lokalbefolkningens upptrampade stigar vi vandrar och vi möter dem på vägen liksom barnen på väg till och från skolan i en annan dalgång. Även boskapen traskar på samma stigar och hängbroar. 

Läs mer här>

Prayer flags and Mt. Annapurna I background from Annapurna Base Camp ,Nepal.

PRIS

22.000 kr per person i en grupp på max 12 personer. Då ingår guide, bärare, vandringstillstånd, inrikesflyg, alla transporter, bra bekväma boenden och helpension.

Det som tillkommer är dricks till bärarna, internationellt flyg och kostnad för visum. Bäst flyger man via Doha eller Dubai med Qatar eller Emirates men det går även att flyga med Star Alliance (Lufthansa) via Frankfurt och Delhi.

 Vanlig hemförsäkring funkar för denna resa eftersom vi klarar de höjdkrav som försäkringsbolagen ställer.

g