Sydafrika

Kapstaden blev nyligen utsett till världens bästa resmål av Tripadvisors medlemmar. I kombination med några av de välkända vinodlingsdistrikten, en resa längst Garden Route och besök i en safaripark har du en spännande, oförglömlig upplevelse.

Det finns safariparker utanför Port Elisabeth om du åker Garden Route eller så flyger till Johannesburg och besöker den enorma och kända Krügerparken som täcker en areal på ca 20.000 km2.

Du kan också åka en lång rundresa från Johannesburg till Kapstaden, en sträcka på 350 mil och passera flera spännande djurparker.

Eller varför inte bege dig ut på en fantastisk safari in i Botswanas enorma savannområden där du sover i tält och lodger, paddlar i urgröpta timmerstockar i träskområden och avslutar vid de mäktiga Viktoriafallen.

Fantastiskt är även att åka med världens lyxigaste tåg i viktorianska vagnar dragna av ånglok från huvudstaden Pretoria till Viktoriafallen. 

Utbudet är enormt. Många hotell är helt fantastiska liksom mat och de välkända vinerna. Med en prisbild som är betydligt lägre än i Sverige finns det utrymme for njutningsfulla utsvävningar i restaurangvärlden.

Nedan visar vi några hotell av hög standard och förslag på rundresor för inspiration. Allt vi gör är skräddarsytt så det är bara att berätta vad ni önskar göra så återkommer vi med ett förslag.

Träffa Mariann Klint –

Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.

Säkerheten har avsevärt förbättrats på senare år och priserna är otroligt låga så passa på att resa till detta inspirerande land.

Här kommer ett reseförslag på en spännande safari-vandring i mars 25>

Mitt mål

Jag vill kunna erbjuda dig som resenär resor till några av världens vackraste resmål till överkomliga Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.. Jag har själv besökt samtliga resmål jag erbjuder och etablerat samarbete med bra lokala agenter, testat hotell och rest runt för att kunna erbjuda spännande upplägg. Jag har ofta bättre kunskap än de större resebyråerna, och även lägre priser genom att hålla omkostnaderna nere. Du kan känna dig trygg då jag har resegarantier hos Kammarkolleget och samarbete med reseförsäkringsbolag. Kontakt mig med dina drömmar så syr jag ihop ett förslag. Och ju tidigare du bokar desto bättre pris på flygen.

Andra närbelägna resmål