Golfresa med lyxig i Sydafrika

Rovosrail anses ha världens lyxigaste tåg oh jag är stolt över att samarbeta med dem. Deras tåg färdas runt Sydafrika och även in i Namibia och Tanzania. Det är ett helt fantastiskt sätt att uppleva landet med planerade stopp och utflykter till de mest intressanta platserna. Tillbaka på tåget klär man upp sig till middagen och i restaurangvagnen serveras en fantastisk meny tillsammans med de bästa vinerna. Detta är en oförglömlig upplevelse. Och allt är inkluderat i priset; mat, dryck och alla utflykter.

Rovos är familjeägt och drivs av flera generationer som jag har träffat på olika resemässor. Det grundades av en tågentusiast med namnet Rohan Vos – därav namnet:). Här kan du läsa mer> Man har en helt egen station i Pretoria där de flesta resor antingen startar eller avslutas och än så länge har herr Vos vinkat av vartenda tåg.

Här en film om Rovos:

YouTube video

Rovos golfresa är ett fantastiskt sätt att spela på de allra bästa golfbanorna i Sydafrika. Resan går från Pretoria tor och ni spelar under resan på 8 golfbanor där green-fee ingår. Utöver spelet hinner ni också uppleva en massa annat både vad gäller kultur- och djurliv. Ni färdas totalt 210 mil under de 9 dagarna ombord. Här beskrivs de olika banorna och mer om programmet dag för dag.

Och här är datumen för 2023 och 2023:

  • 13-22 sept 2023
  • 23 okt – 1 nov 2023
  • 8-17 jan 2024
  • 21 feb – 1 mars 2024
  • 11 – 20 sept 2024
  • 21-30 okt 2024

Tågen är fullbokade lång tid i förväg så man måste vara ute i mycket god tid.

PRIS

Från 48.000 -51.000 kr per person i delad Pullman kupé beroende på datum. Det högre priset gäller för nästa år. Och till dagens valutakurser (juni23) måste nog tilläggas i dessa tider

Ingår: 

Boende på tåget i 10 dagar/9 nätter i vald hytt. Största skillnaden i hytterna är storleken där Pullman Suite är den minsta hytten.

All inklusive, dvs helpension, all dryck (dock ej champagne samt high tea).

24 timmars butlerservice

Alla golfrundor som nämns i programmet inkl. greenfee

Guidade utflykter som nämns i programmet inklusive inträden

Safariturer (gamedrives) som ingår i programmet

Begränsad tvätt service 

Tillkommer: 

Flyg tor Sverige – Johannesburg. Ca 10.000 per person.

Eventuellt boende före och efter tågresan 

 Ni behöver ha en reseförsäkring och en avbeställningsförsäkring.