Seychellernas mest kända strand

Seychellerna

Den ultimata badsemestern eller bröllopsresan

Seychellerna är ett örike mitt ute i Indiska Oceanen. Att semestra på Seychellerna är en dröm för många. Det anses vara ett av världens mest romantiska och exklusiva resmål och många brudpar styr bröllopsresan hit. Det som lockar är förstås de helt fantastiska folktomma stränderna med kritvit sand och ett turkost kristallklart hav. Här ovan Anse Sous d’Argent på La Digue som är en av de mest berömda. Landet som ligger 7 grader söder om Ekvatorn består av 115 öar varav bara ett fåtal är bebodda. Turistöarna är bergiga av granit och längre ut i arkipelagen finns sandiga atollöar. Det sägs att öarna har uppstått när Indien frigjordes från Afrika. Befolkningen uppgår till 90.000 och man tar emot 300.000 turister per år. Turism är strängt reglerad för att undvika skador på naturen.

De flesta turister besöker de tre öarna Mahe, Pralin och La Digue. Mahe är huvudön och där bor ca 60.000 av befolkningen varav 10.000 i huvudstaden Victoria (döpt efter brittiska drottning Victoria) som också uppges vara världens minsta huvudstad. Den brittiska historien visar sig också genom att det finns en imitation av Big Ben i staden.

Landet upptäcktes av portugisiska sjöfarare på 1500-talet men togs över av fransmännen 1756 som flyttade över från Mauritius med sina slavar. 40 år senare togs landet över att britterna fram till självständigheten 1976.

Befolkningen kallar sig regnbågsfolk eftersom de utgörs av en blandning av många bakgrunder från Afrika, Europa och Asien. Arbetskraften räcker  inte till så hotellen importerar arbetskraft huvudsakligen från Indien, Nepal, Sri Lanka och Sydostasien. Varje hotell har en kvotering där taket på utländsk arbetskraft är satt till 40 %.

Det sägs att det finns fler jättesköldpaddor i landet är människor. Dessa ser man överallt.

Träffa Mariann Klint –
en erfaren resedesigner

Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.

Här nedan hittar du en berättelse från min egen resa runt Seychellerna. Kontakta mig för förslag.

Mitt mål

Jag vill kunna erbjuda dig som resenär resor till några av världens vackraste resmål till överkomliga Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.. Jag har själv besökt samtliga resmål jag erbjuder och etablerat samarbete med bra lokala agenter, testat hotell och rest runt för att kunna erbjuda spännande upplägg. Jag har ofta bättre kunskap än de större resebyråerna, och även lägre priser genom att hålla omkostnaderna nere. Du kan känna dig trygg då jag har resegarantier hos Kammarkolleget och samarbete med reseförsäkringsbolag. Kontakt mig med dina drömmar så syr jag ihop ett förslag. Och ju tidigare du bokar desto bättre pris på flygen.

Andra resmål