Tanzania

Oförglömliga safaris på den vidsträckta savannen Serengeti är en dröm för de flesta. Att bestiga Kilimanjaro är även det en helt fantastisk upplevelse. Jag har gjort båda.

Tanzania i Östafrika har en yta på nästan 1 miljon km2 med ett fantastiskt rikt djurliv. Vid sidan om safariresor i de stora parkerna som Serengeti och Ngorongoro kratern finns mycket mer att uppleva som bergsbestigning av Mount Kilimanjaro, besök i massajbyar och badliv på Zanzaibar.

Man kan bo på stora lodger liknande fjällhotell eller för att komma närmare naturen i bekväma tält mitt i safariparken utan staket mot djurlivet men i trygghet med massajer som vakter.

Det är ganska troligt att du kommer att ha sett big 5 (lejon, elefant, buffel, leopark och noshörning) redan innan du når ditt första boende. En helt oförglömlig upplevelse så nära naturen. Du åker omkring mitt i Djungelboken och tom klippan där Simba utropades till lejonkung finns i verkligheten inne i Serengeti.

Vi skräddarsyr resor beroende på säsong. Önskar ni även lite sol och bad kan ni kombinera med några nätter på Zanzibar.

Följ med och bestig Kilimanjaro>

Träffa Mariann Klint –
en erfaren resedesigner

Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.

Jag brukar rekommendera glamping före safarilodgerna eftersom man kommer mycket närmare djur och natur. Tälten har bekväma sängar, sk bucket-shower och toaletter. Gryningen och skymningen är bästa tiden för att åka runt på savannen. Upplevelsen är helt oslagbar. För bestigning av Kilimanjaro är dec-mars bästa tiden. Ta gärna den längsta vandringen på 9 dagar för att acklimatisera dig till höjden.

Mitt mål

Jag vill kunna erbjuda dig som resenär resor till några av världens vackraste resmål till överkomliga Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder. Jag deltar i resebranschens bästa mässor vilket få svenska resebyråer gör och har etablerat samarbete med bra lokala agenter, testat hotell och rest runt för att kunna erbjuda spännande upplägg. Jag har ofta bättre kunskap än de större resebyråerna, och även lägre priser genom att hålla omkostnaderna nere. Du kan känna dig trygg då jag har resegarantier hos Kammarkolleget och samarbete med reseförsäkringsbolag. Kontakt mig med dina drömmar så syr jag ihop ett förslag. Och ju tidigare du bokar desto bättre pris på flygen.

Andra resmål i Afrika