Kilimanjaro 5.895 möh

16 feb – 28 feb 2024

Kilimanjaro är en 7 summits, dvs världens högsta berg på alla kontinenter. Toppen allas för Uhuru vilket betyder frihet och Kilimanjaro betyder berg. Berget är det högt fristående i världen oh har sitt ursprung i ett vulkanutbrott för 360.000 år sedan. Det består av berg, aska och lava.

När man vandrar mot toppen går man genom 4 klimatzoner, från tropisk regnskog till arktiskt klimat. Temperaturen varierar från +30 till -10 C eller ännu kallare. På toppen har man bara ungefär 50 % av den syrenivå som finns nere på havsnivå. Det finns 7 olika vandringsleder och de är noga reglerade. Man får bara vistas ett visst antal dagar på berget beroende på vilken led man tar.

Jag samarbetar med en lokal guidefirma och en grupp på 15 personer har ca 60 personer med sig; guider, bärare, kockar och tältbyggare. Säkerheten är hög och rescue ingår i priset. I området finns både helikopter och flying doctors. De kan dock inte landa på vilken höjd som helst. En vandring på Kilimanjaro är ingen walk in the park oh kräver både fysisk och mental förberedelse. Men det handlar inte om krävande klättring utan att sakta förflytta sig uppåt. Pole pole (sakta, sakta) är ett ledord man får höra många gånger. Det är framförallt toppbestigningen som är ansträngande då man vandrar 14 timmar på ett dygn för att först komma till toppen och sedan ner på lägre nivå. Övriga dagar vandrar man 4-8 timmar.

Läs en detaljerad beskrivning här>

Det finns vandringar att hänga på hela säsongen mellan december och mars. Kontakta mig med frågor.

Kombinationsresa

Vandringen kan kombineras med några dagar på Zanzibar och/eller några dagar på safari i Serengeti.

Pris:

31.000 kr per person. Då ingår 3 nätter med frukost på 4-stjärnigt hotell i Moshi före och efter vandringen. Och 7 nätter i tält med helpension och ett stort supportteam med bärare, guider, kockar, servitörer mfl. Priset är mycket konkurrenskraftigt. Flyg tillkommer ca 7.000 kr från Stockholm. Dricks till den lokala personalen uppgår till ca 350 USD per person.