Mauritius

Mauritius är för många drömmarnas ö. Den ligger utanför Madagaskar och är mindre än Gotland; 7 mil lång, 5 mil bred och omgiven av stränder och korallrev.

Ön har ett vulkaniskt ursprung med höga berg, djupa dalar och vattendrag. Här odlas i huvudsak sockerrör som varit en viktig födkrok för befolkningen och ett arv från de tidigare kolonisatörerna holländarna, fransmännen och engelsmännen. 

Mauritius befolkning är en mångkulturell blandning av kreoler, araber, kineser, européer och indier som lever i harmoni och samförstånd. De firar allas högtider gemensamt och det är ofta fest och festival på ön. 

Här kan man ägna sig åt fysiska aktiviteter som bergsklättning, vandring, mountainbiking, dykning, djuphavsfiske och ridning om man tröttnar på sol och bad. Det finns inga ormar eller farliga djur att akta sig för på ön.

Ön är också en dröm för golfare; här finns 7 18 hålsbanor i världsklass. Många ägnar sig också åt sightseeing eller shopping på marknader och i stora shoppingcentrum. Det är inte alls svårt att få kontakt med lokalbefolkningen som är mycket vänliga.

De olika delarna av ön är väldigt olika och väl värda att utforska. Vägarna är bra och det går att hyra bil och köra runt på egen hand. I annat fall ordnar vi utflykter med hjälp av vår lokala partner.

Standarden på ön är mycket  hög både hotell och mat. Ni kommer inte att bli besvikna.

Klimatet på ön är tropiskt där maj – november är varma och januari till april lite fuktigare då det regnar en del men sällan långa perioder. På ön råder mikroklimat där det varierar en del mellan kust och inland och mellan de olika sidorna av ön. Väderappar visar tyvärr sällan rätt eftersom det bara finns en väderstation på ön inne i landet i bergen som får mer regn än kusterna.

Kvalitet och service är något som genomsyrar semesterupplevelsen och gör den fantastisk. Hotellen håller mycket hög standard med underbara trädgårdar och fina rum. Mat och dryck håller högsta standard och servicenivån är outstanding. 

Flygresan tar ca 12 timmar med byte av plan i Paris eller Dubai. 

Jag har avtal med alla 4- och 5-stjärniga hotell på ön och jag har slälv testat och bott på de flesta. Så hör av dig med era önskemål så får du ett förslag.

Träffa Mariann Klint –
en erfaren resedesigner

Jag har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.

Du njuter inte bara av sol och bad på Mauritius. Du kan vandra i de rätt krävande bergen, spela golf på några av de många golfbanorna i världsklass, besöka små charmiga byar, hyra bil och resa runt på egen hand eller hyra en egen chaufför.

Reseberättelser

Mitt mål

Jag vill kunna erbjuda dig som resenär resor till några av världens vackraste resmål till överkomliga Jag är en erfaren resedesigner som har älskat att resa ända sedan unga år. De flesta resmål jag erbjuder har jag utforskat själv. Totalt har jag besökt 75 länder.. Jag har själv besökt samtliga resmål jag erbjuder och etablerat samarbete med bra lokala agenter, testat hotell och rest runt för att kunna erbjuda spännande upplägg. Jag har ofta bättre kunskap än de större resebyråerna, och även lägre priser genom att hålla omkostnaderna nere. Du kan känna dig trygg då jag har resegarantier hos Kammarkolleget och samarbete med reseförsäkringsbolag. Kontakt mig med dina drömmar så syr jag ihop ett förslag. Och ju tidigare du bokar desto bättre pris på flygen.

Andra närliggande resmål

FEEDBACK

”Hej Mariann, Vill på hela familjens vägar tacka för en väldigt bra arrangerad resa till Mauritius för oss. Din rekommendation på hotel var topp, och vi är verkligen nöjda.
Återkommer gärna till Dig för hjälp och förslag på nästa vintersemester, om vi får.”

Patrik Zeckar February 2017

Coola Mariann!

Energin tröt och vi visste inte var vi skulle boka vår första semestervecka på Mauritius. 
Vi fick tips av en av vår kunder -Ni måste kontakta Mariann Klint, hon är bäst! 
Enjoy travel har öppet dygnet runt, vi håller med, det kom omedelbart ett förslag från Mariann att vi skulle bo på Maritim Resort & Spa-Balaclava.
Vi fick en härlig hotellupplevelse och det häftigaste av allt var att vi fick träffa Mariann IRL
Stort tack, du är snabb engagerad och proffsig!

Eva Sjöberg Planås och Ove Sjöberg