Det här är en vandringresa i vackra delar av landet tex den kända Panoramarutten i kombination med safari i flera parker bla Krügerparken och besök i kungadömena Swaziland och Zululand. Vi färdas i en ombyggd lastbil ca 150 mil  under 16 dagar och vandrar de flesta av dagarna tillsammans med våra 2 guider tillika chaufförer, kockar mm. 

Vi bor på lodger eller gästhus längst vägen och några nätter i glampingtält, alla boenden med trestjärnig standard och med egna badrum. Vi äter frukost och middag där medan picknicklunch äts ute i naturen.

Vandringarna är av skiftande grad, några är av ”walk in a park” typ medan andra är rejält ansträngande.

Resan börjar och slutar i Johannesburg men det går att flyga in eller ut i Kapstaden för att uppleva den delen av landet. Därifrån är det inte heller långt till vindistriktet. Och vill man kan man kombinera med världens lyxigaste tåg Rovosrail mellan Pretoria (som ligger nästgårds till Johannesburg) och Victoriafallen.

Resan sker i samarbete med en väletablerad firma i Sydafrika med fasta avgångar och 12 personer i varje grupp. Blir vi 12 har vi en egen grupp, i annat fall vandrar vi med andra gäster.

Drakensberg Amphitheatre in South Africa taken in 2015

Dag-för-dag beskrivning kan du läsa här>

Pris:

Ca 27.000 kr per person och 4000 kr i tillägg för enkelboende. Boendet är i lodger, stugor och tält med egna badrum. De flesta måltider ingår förutom 3 middagar.

Transporter i den ombyggda lastbilen med plats för 12 personer, safarijeepar, rangers, guider och inträden ingår också.

Internationellt flyg tillkommer med ca 8000-10.000 kr