Ni reser till Kerala i södra Indien som kallas för God´s own country. Det är en av de vackraste delarna av Indien med frodig grönska, vänliga människor, obeskrivliga stränder, fantastiskt väder och mycket att uppleva. Standarden är högre än i många andra delar av Indien och fattigdomen inte så påfallande. Turism är ännu inte särskilt utbredd i detta område.

Ni sover av er resdammet i den trevliga staden Cochin. Det var här Vasco da Gama landsteg och även här i närheten som Jesu apostel Tomas (tvivlaren) sägs ha hamnat efter Jesu död.

Därefter transporteras ni med bil ca 2 timmar längst kusten till Alleppey varifrån husbåtarna utgår  på det kända vattensystemet Backwaters. I två dygn bor ni på en husbåt och upplever på nära håll livet längst stränderna. Ni kan köpa skaldjur av fiskarna och gå i land där ni har lust. På nära håll ser ni hur viktig kanalsystemet är för människor som lever sina liv längst vattnet.

Sen kommer ni att uppleva indiskt byliv på ännu närmare håll när ni bor hemma hos en familj i 2 dygn. Det är dock mer av ett mansion än en hydda. De är plantageägare sedan generationer och på kvällarna vid den gemensamma middagen berättar ägaren spännande historier om Indien och livet där. På dagarna kan ni låna cyklar och bege er ut i omgivningarna eller hjälpa fiskarna i sitt värv. Det brukar vara ett enormt uppskattat nedslag i indiskt byliv.

Ni avslutar rundresan med att bege er upp i de vackra Kardemummabergen till Munnar,  en sk hillstation dit britterna begav sig när det blev för hett vid kusten. Här är det svalare, grönt och frodigt och ni kan besöka teplantager och gå på trekk i omgivningarna tillsammans med guide. Som avslutning tillbringar ni 7 dagar vid en underbar strand utanför Kovalam längst ner i söder eller på ett resort utanför Cochin.

Munnar

Alternativ

Resan är skräddarsydd och det går att väja bort delar/alternativt kombinera med andra destinationer i Indien. Se tex förslag på rundresa i Rajasthan. Det går direktflyg till Maldiverna så även enkelt kombinera med en vecka på en underbar strand där istället för ett resort i södra Indien.

Pris:

Kontakta oss för förslag. Priset är avhängigt av flygpriser och antalet personer som ser tillsammans samt val av hotellstandard.