en bortkommen resväska

En av mina kursdeltagare i Indien hittade inte sin resväska på flygplatsen i Trivandrum.Istället stod en annan väska kvar på bandet. Flygplatspersonalen letade i väsksystemet över hela världen men hennes väska stod inte att finna. Den drabbade kvinnan hade uppmanats av mig att packa baddräkt och extra underkläder i handbagaget och med hjälp av några köpta saronger och fladdriga kläder inköpta på gatan utanför resortet klarade hon sig medan hotell och flygplatspersonal letade efter väskan.

Efter 3 dagar kallades vi till flygplatsen eftersom väskan dykt upp. Det visade sig att en indisk man boende i Tyskland hade förlorat sin bror i Indien mycket hastigt och seden är att kremering ska ske inom 24 timmar efter dödsfallet  så han åkte direkt till flygplatsen medan hans fru packade ner de vita begravningskläderna och åkte efter med resväskan. I villervallan tänkte inte mannen på hur väskan såg ut och tog därför vid ankomsten fel. Numera ser ju alla väskor i stort sett identiska ut.

Han fick snabbt införskaffa nya begravningskläder och kom efter ceremonin tillbaka till flygplatsen ledsen över vad han orsakat.

Det blev ett spännande möte mellan en svensk landshövding och en tysk korvståndsinnehavare  och hennes tankar på ersättning var ganska snabbt bortblåsta.

Lärdomen av detta är förstås att packa det allra nödvändigaste, i detta fall underkläder och baddräkt, i handbagaget och märk väskan så att den sticker ut. En chockrosa scarf har en gång räddat min väska ur ett enormt förråd på Mumbai flygplats så mina väskor är numera alltid personifierade.