08 717 23 17
info@enjoytravel.se

Mauritius

mauritius-island-1"Mauritius was made first and then heaven and heaven was copied after Mauritius"

Mark TwainMauritius är för många drömmarnas ö. Den ligger utanför Madagaskar och är mindre än Gotland; 7 mil lång, 5 mil bred och omgiven av stränder och korallrev. Ön har ett vulkaniskt ursprung med höga berg, djupa dalar och vattendrag. Här odlas i huvudsak sockerrör som varit en viktig födkrok för befolkningen och ett arv från de tidigare kolonisatörerna holländarna, fransmännen och engelsmännen. 

Mauritius befolkning är en mångkulturell blandning av kreoler, araber, kineser, européer och indier som lever i harmoni och samförstånd. De firar allas högtider gemensamt och det är ofta fest och festival på ön. 

Här kan man ägna sig åt fysiska aktiviteter som bergsklättning, vandring, mountainbiking, dykning, djuphavsfiske och ridning om man tröttnar på sol och bad. Det finns inga ormar eller farliga djur att akta sig för på ön.

Ön är också en dröm för golfare; här finns 7 18 hålsbanor i världsklass. Många ägnar sig också åt sightseeing eller shopping på marknader och i stora shoppingcentrum. Det är inte alls svårt att få kontakt med lokalbefolkningen som är mycket vänliga.

De olika delarna av ön är väldigt olika och väl värda att utforska. Vägarna är bra och det går att hyra bil och köra runt på egen hand. I annat fall ordnar vi utflykter med hjälp av vår lokala partner.

Standarden på ön är mycket  hög både hotell och mat. Ni kommer inte att bli besvikna.

Klimatet på ön är tropiskt där maj - november är varma och januari till april lite fuktigare då det regnar en del men sällan långa perioder. På ön råder mikroklimat där det varierar en del mellan kust och inland och mellan de olika sidorna av ön. Väderappar visar tyvärr sällan rätt eftersom det bara finns en väderstation på ön inne i landet i bergen som får mer regn än kusterna.

Kvalitet och service är något som genomsyrar semesterupplevelsen och gör den fantastisk. Hotellen håller mycket hög standard med underbara trädgårdar och fina rum. Mat och dryck håller högsta standard och servicenivån är outstanding. 

Flygresan tar ca 12 timmar med byte av plan i Paris eller Dubai. 

Nedan visar vi några av våra favorithotell men vi kan boka och har lägsta prisgaranti på samtliga hotell på ön.

Port Louis
26°
lätt regn
fuktighet 82%
vind 4m/s OSO
H 26 • L 26
29°
Fre
27°
Lör
29°
Sön
29°
Mån
Weather from OpenWeatherMap
Valuta

Mauritius Rupee (MUR). 100 MUR är ca 25-30 kr.

Klimat
Sommar dec till april, 33 grader. Vinter Juli till sept ca 24 grader. Regnperiod jan till april
Visum
Behövs ej. 6 månaders giltighet på utresedagen krävs

ErbjudandenVi har tillgång till öns alla hotell - här är några av demReseförslagKarta