hälsoresa med fokus på yoga och ayurveda

14-23 nov 2024

Följ med mig till Kerala i södra Indien som kallas för God´s own country. Här är gudarna nära och det är omöjligt att missa de spröda tempelklockorna i tidig gryning som kallar till bön. Eller för den delen de rätt högljudda och glädjefyllda tempelfesterna som hålls hela året om. Det finns många gudar här och alla hyllas med festligheter. 

Kerala kallas för India light. Här ser man i stort sett inga tiggare. Skola och sjukvård är gratis och mycket pengar flödar in från Mellanöstern eftersom ca 10 % av befolkning är eller har varit gästarbetare där. Huvuddelen av befolkningen är hinduer men även kristna och muslimer bor här och lever i samförstånd mellan religionerna. 

Vi flyger med Qatar Airways med byte i Doha till Trivandrum nära Indiens sydspets. Där bor vi på det prisbelönta Somatheeram ayurvedic resort som ligger vid stranden till Arabiska sjön. Det räknas som ett av de bästa ayurvediska resorten i Kerala med en stor ayurvedisk klinik. Vi bor antingen i en liten bungalow med egen uteplats och hängmatta eller i det nybyggda ”träpalatset” Ayur Soma alldeles nere vid stranden. Se bilder längre ner.  Resortet har en helt fantastisk trädgård fylld av blommande buskar och medicinalväxter. Maten är vegetarisk och läkarna rekommenderar vad du ska äta passande till din kroppstyp (dosha). Du träffar din läkare varje dag strax innan din massagebehanding på 2 timmar med 2 massageterapeuter som masserar dig synkront enligt den individuella behandlingsplan som läkaren gör för dig. Du hinner även varje dag med ett yoga- och meditationspass på 1.5 timme och det finns 3 olika nivåer att välja på. 

Här kan du verkligen gå ner i varv mellan behandlingar och yoga. Det finns en fin pool i den vackra trädgården liksom en alldeles nybyggd vid träpalatset och du kan även gå ner till stranden där det finns solstolar och badvakter. 

YouTube video

Du kan följa med mig på en tidig morgonpromenad genom byn när den vaknar och se de prydliga skolbarnen i sina uniformer hämtas av sina skolbussar. Gatan utanför resortet är fylld av små butiker och affärsinnehavarna bjuder gärna på te om du tittar in där. Det finns mycket som är billigare i Indien och det är lätt att väskan fylls av shopping av smycken, hudkrämer och skräddarsydda kläder. 

Du kan även åka in till den myllrande delstatshuvudstaden Trivandrum för att besöka de stora varuhusen eller se var världens största skatt med guld och ädelstenar till ett värde av uppskattningsvis 1 biljon USD hittades gömda i källarvalven. Dock inte öppet för besök.

Jag kan lova att du kommer hem betydligt piggare och gladare till både kropp och själ. Jag har själv varit där runt 20 gånger för att det gör så gott för hälsan. Och miljön och människorna är underbara. Så häng på och lär dig mer om hur du ska bygga upp din hälsa och ditt immunförsvar för att undvika att bli sju eller att få hjälp med dina krämpor. Ayurveda betyder läran om livet och här kan du läsa mer>

Ayurvedisk behandling som heter Shirodhara

Datum:

14-23 november 2024

Du har 8 hela dagar på plats plus ankomstnatten.

PRIS

35.000 kr i enkelrum/bungalow. 30.000 i delad bungalow eller delat rum i träpalatset. Du väljer själv vilket du föredrar.

Då ingår:

flyg tor Stockholm, transfers, 8 x 2 timmars massagebehandingar, 8 yogapass och 3 rätters ayurvedisk mat varje dag. Även room service ingår i priset dygnet runt.

 Indien kräver 6 månaders kvarvarande giltighetstid i passet samt visum.

Temperaturen i november är 23-30 grader

Boka snart – begränsat antal platser och flygpriserna sticker iväg.