serene_backwaters_of_kumbalangi_28

Ni reser till Kerala i södra Indien som kallas för God´s own country. Det är en av de vackraste delarna av Indien med frodig grönska, vänliga människor, obeskrivliga stränder, fantastiskt väder och mycket att uppleva. Standarden är högre än i många andra delar av Indien och fattigdomen inte så påfallande. Turism är ännu inte särskilt utbredd i detta område.

Ni sover av er resdammet i den trevliga staden Cochin. Det var här Vasco da Gama landsteg och även här i närheten som Jesu apostel Tomas (tvivlaren) sägs ha hamnat efter Jesu död.

Därefter transporteras ni med bil ca 2 timmar längst kusten till Alleppey varifrån husbåtarna utgår  på det kända vattensystemet Backwaters. I två dygn bor ni på en husbåt och upplever på nära håll livet längst stränderna. Ni kan köpa skaldjur av fiskarna och gå i land där ni har lust. På nära håll ser ni hur viktig kanalsystemet är för människor som lever sina liv längst vattnet.

Sen kommer ni att uppleva indiskt byliv på ännu närmare håll när ni bor hemma hos en familj i 2 dygn. Det är dock mer av ett mansion än en hydda. De är plantageägare sedan generationer och på kvällarna vid den gemensamma middagen berättar ägaren spännande historier om Indien och livet där. På dagarna kan ni låna cyklar och bege er ut i omgivningarna eller hjälpa fiskarna i sitt värv. Det brukar vara ett enormt uppskattat nedslag i indiskt byliv.

Ni avslutar rundresan med att bege er upp i de vackra Kardemummabergen till Munnar,  en sk hillstation dit britterna begav sig när det blev för hett vid kusten. Här är det svalare, grönt och frodigt och ni kan besöka teplantager och gå på trekk i omgivningarna tillsammans med guide. Som avslutning tillbringar ni 7 dagar vid en underbar strand utanför Kovalam längst ner i söder eller på ett resort utanför Cochin.

Pris

ca 25.000 per person
I priset ingår flyg tor Sverige – Cochin
14 nätter i dubbelrum med frukost
4 dagar med helpension på husbåt och i homestay

Egen chaufför och bekväm Toyota landcruiser

transfers

Tillkommande kostnader

Mat som inte angivits ovan, kostnad för visum samt dricks. Ni behöver ha en reseförsäkring och en avbeställningsförsäkring.
Den här turen kan kombineras tex. med en veckas rundresa i Rajasthan och Taj Mahal, indiens mest kända attraktion.