Lyxkryssning med Ponant i Söderhavet

Ni flyger till Tahiti i franska Polynesien med direktflyg från Paris som är snabbaste vägen. Planet går ner i Los Angeles för 2 timmars stopp. Resan tar ca ett dygn i anspråk. I Tahitis huvudstad Papeete vilar ni på hotell en natt och bordar sedan skeppet Paul Gaugain för 11 dagars kryssning till ett antal spännande öar i Söderhavet.

Söderhavet ligger i Stilla Havet mellan Amerika och Asien. Området är enormt och en mycket stor del är vattenmassa och en mycket liten areal är landyta. 

Majoriteten av befolkningen är huvudsakligen melanesier, mikronesier eller polynesier. På många öar finns även befolkning som härstammar från Indien Kina, övriga Asien samt européer. 

Priserna är relativt höga på öarna. Eftersom avstånden är så enorma blir fraktkostnaderna väldigt höga. Därför är det bra att bo på en båt och ha all mat inkluderad i priset.

Så här ser den 11-dagar långa rutten ut som börjar och slutar i Papeete.

YouTube video

Här ovan ser ni hela Söderhavet som sträcker sig från Filippinerna i väster till Nya Zealand i söder, Hawaii i norr och Påskön i öster. Bara delen som kallas för franska Polynesien är lika stor som hela Europa.

Resan sker med kryssningsskeppet Paul Gaugain som är byggt för att ta sig runt i de grunda vattnen i Söderhavet. Där finns bara 159 hytter ombord och skeppet renoverades 2021. Besättningen uppgår till 217 personer. Servicestandarden är fantastisk och allt ingår i form av mat och dryck. Menyerna är designade av en kock från en restaurang med Guide Michelin stjärnor – här klagar ingen på mat eller service.

Och den stora upplevelsen i Söderhavet är dels ö-livet och de olika kulturer som råder liksom de olika öarnas struktur där en del är atoller och andra är bergiga öar. Men framförallt är undervattenslivet helt magiskt. Här är inte korallerna blekta och fiskarnas mångfald är enorm. Det är värt den långa resan dit.

PRIS

5.580 E per person i delad dubbelhytt med fönster. Inget tillägg för enkelhytt

Ingår: 

Kryssning i 11 dygn

All Inclusive ombord med fantastisk mat och franska kvalitetsviner.

Tillkommer: 

Flyg tor Papeete. Kostar ca 20.000 per person

Datum:

13-24 jan 2024 alternativt 24 jan – 3 feb. På den senare är resan en dag kortare och kostar från 4.950 E per person. Priset är rabatterat med 25 %