Hälsa på hos lemurerna Madagaskar och kombinera med Mauritiusgroup of lemurs

 

Madagaskar anses vara Afrikas Noaks Ark. Ön är världens fjärde största; 158 lång och 58 mil bred och har unik flora och fauna. Här finns ingen massturism eller stora internationella hotellkedjor. Vägarna är delvis dåliga, mat och hotell håller trestjärnig standard men till ön åker man för naturupplevelserna. Många reser ända till Madagaskar för att uppleva lemurerna i vilt tillstånd och de enorma regnskogarna med träd och växter som bara finns här.

Mauritius är för många drömmarnas ö. Den ligger utanför Madagaskar, ca 1000 mil från Sverige och är mindre än Gotland; 7 mil lång, 5 mil bred och omgiven av stränder och korallrev.Ön har ett vulkaniskt ursprung med höga berg, djupa dalar och vattendrag. Här odlas i huvudsak sockerrör som varit en viktig födkrok för befolkningen och ett arv från de tidigarekolonisatörerna holländarna, fransmännen och engelsmännen.

 

 

Ni flyger med Emirates till Mauritius och vilar på ett resort ett dygn, badar av er resdammet och äter en god middag.

Sen bär det vidare vidare med Air Mauritius till Madagaskar. Huvudstaden ligger mitt på ön och ni kommer att färdas genom regnskogar och nationalparker österut till kusten. Ni stannar i Pyereras Reptiles park för att se hur man föder upp kameleonter och andra reptiler. Ni går också flera hajker i regnskogen på lemurspaning och ser förhoppningsvis ett antal arter. Men framför allt har ni otaliga möjligheter att träffa på lemurer.

 Madagaskar är lemurernas rike, ingen annanstans finns denna primat i vilt tillstånd. Det finns ca 100 olika arter och många av dem är utrotningshotade p.g.a. skogsavverkning och jakt. Den mest kända och största arten är Indri Indri som kan bli över en meter hög och har ett mycket speciellt läge. En annan känd art är fingerdjuret som även finns på Skansen.

Ni kommer även åka båt till Akinin´ny nofy som betyder drömmarnas näste. Här är naturen magisk och ni bor på en ö mitt i en park med 7 sorters lemurer.

Det finns gott om tillfällen under veckan att se hur lokalbefolkningen lever. Turism är ytterst lite utbyggt och därför behöver bokning ske i god tid. Boendet sker på lodger av medelgod standard.

Innan tillbakafärd till Mauritius besöker ni huvudstaden och myllret.

Sedan tar ni in på ett femstjärnigt resort på Mauritius där ni solar, badar och äter mat av världsklass. Här finns mycket sport att utöva och även en hel sightseeing för de som önskar. Men de flesta tillbringar mesta tiden på utvalt resort som håller världsklass i standard, mat och underhållning.

Namontana 24C

några moln fuktighet 47% vind 1km/h N H 24 • L 24

22C Ons 19C Tors 16C Fre 17C Lör 17C Sön

 

 

Pris

ca 25.000 kr per person

Då ingår:

Rundresa i egen jeep med chaufför under hela veckan på Madagaskar. 7 nätters boende med frukost i delat dubbelrum

8 nätter på femstjärnigt hotell med halvpension i delat dubbelrum på Mauritius.

Alla transfers

 Tillkommande kostnader

Flyg till Mauritius, flyg Mauritius – Madagaskar och inrikes på Madagaskar 12.000 – 15.000 kr per person

Inget visum krävs för Mauritius eller Madagaskar.

Malariaprofylax för Madagaskar

 

[contact-form-7 id=”352″ title=”Förfrågan”]