Den här vandringen i Himalayas bergskedja är för dig som är vältränad och har bra kondition. Det är en av de klassiska vandringarna i Nepal i Langtang National park nära gränsen till Tibet och har flera toppar över 7000 möh inom synhåll men du går som högst upp til 4.700 m. Vandringen är inte lika krävande som att gå upp till Mount Everest Base Camp men det är många höjdmeter per dag du ska orka med.

Du bor i enkla lodger/tehus längst vägen och serveras lokalt alla måltider. Guide och bärare följer med och du bär endast en magsäck med vatten och förstärkningsplagg.

Före och efter vandringen ägnas några dagar åt sevärdheterna i Kathmandu där det finns flera UNESCOS världsarv att besöka.

Bästa tiden att vandra i Nepal är oktober/november och i april.

Den här vandringen är definitivt ett minne för livet. Det är sagolikt vackra vyer och sakta ett steg i taget förflyttar du dig mellan dalgångar och byar. Det är på lokalbefolkningens upptrampade stigar vi vandrar och du möter dem på vägen liksom barnen på väg till och från skolan i en annan dalgång. Även boskapen traskar på samma stigar och hängbroar. 

Vandringarna är 12-21 km per dag > läs mer här

PRIS

21.000 kr per person

Ingår: 

guide, bärare, vandringstillstånd, alla transporter, boenden i 2-bädds- eller flerbäddsrum på lodger/tehus, 3 nätters hotell (4-stjärnigt) i Kathmandu i delat rum, helpension, sightseeing i Kathmandu. Lån av sovsäck, duffelväska och dunjacka om du saknar det. Enkelrumstillägg 490 E.

Det som tillkommer är internatinellt flyg (ca 12.000-14.000 kr), dricks till bärarna och kostnad för visum, 30 USD.

Vandringen kan ske vid andra datum om du önskar. Minimum 2 deltagare.