08 717 23 17
info@enjoytravel.se

Tanzania

Oändliga vidder och oförglömlig safari och för de vältränade Afrikas högsta berg Mt Kilimanjaro, 5900 meter öh som väntar på att bestigas. Kombinera gärna med några dagar sol och bad på Zanzibar.Tanzania i Östafrika har en yta på nästan 1 miljon km2 med ett fantastiskt rikt djurliv. Vid sidan om safariresor i de stora parkerna som Serengeti och Ngorongoro kratern finns mycket mer att uppleva som bergsbestigning av Mount Kilimanjaro, besök i massajbyar och badliv på Zanzaibar.

Man kan bo på stora lodger liknande fjällhotell eller för att komma närmare naturen i bekväma tält mitt i safariparken utan staket mot djurlivet men i trygghet med massajer som vakter.

Det är ganska troligt att du kommer att ha sett big 5 (lejon, elefant, buffel, leopark och noshörning) redan innan du når ditt första boende. En helt oförglömlig upplevelse så nära naturen. Du åker omkring mitt i Djungelboken och tom klippan där Simba utropades till lejonkung finns i verkligheten inne i Serengeti.

Här en rapport från en gruppresa som vi arrangerade 2018>

Vi skräddarsyr resor beroende på säsong. Kontakta oss för förslag. Önskar ni även lite sol och bad kan ni kombinera med några nätter på Zanzibar.

 

 

Arusha
26°
lätt regn
fuktighet 48%
vind 3m/s OSO
H 26 • L 26
24°
Sön
25°
Mån
25°
Tis
24°
Ons
Weather from OpenWeatherMap
Valuta

Valutan heter Shilling men ni behöver inte växla in dessa.

USD används överallt.

Klimat

Mars-maj och nov - dec är det regnperiod

Visum

Fås vid ankomst och kostar 50 USD. Gäller i 3 månader för en inresa. 6 månaders giltighet på utresedagen krävs.

 

Karta