Vandring i Österrike 8-15 september 2024

Känn dig förflyttad till Sound of Music och till trakterna där familjen Trapp vandrade över till Schweiz. Här finns oändligt med vandringsleder och små charmiga fäbodar där du kan äta lunch. Kossornas och getternas bjällror plingar och det är så vackert att det nästan gör ont i ögonen.

Årets resa var galet bra med en underbar grupp och helt fantastiskt väder. Så nu blir det omtag på samma upplägg 2024.

Vi flyger med Lufthansa direkt från Arlanda till München i Sydtyskland. Transfern tar ungefär 3 timmar.

Ischgl är en charmig skid- och vandringsort på gränsen till Schweiz på 1300 meters höjd. Här finns ett omfattande liftsystem och ca 100 mils vandringsleder. Det är även populärt att cykla mountainbike upp och ner längs bergskammarna. Ett paradis för den som vill vädra lungorna och förbättra konditionen.

Här bor knappt 2000 invånare på sommaren men mångfaldigas många gånger på vintern. Inga hus i byn säljs till utomstående utan stannar inom familjerna. Många av dem är delägare i det omfattande liftsystemet som har skapat byns välstånd. 

Vi bor på det fina Hotel Post, 4*  mitt i byn med fina rum, modern och god mat med 5-rätters middagar.  Därtill finns ett underbart spa med säkert 15 olika bastuar. Hotellet ligger centralt i byn och därifrån är det bara en kort promenad till liftsystemet.

Vi kan lova bästa semestern; vandringar i undersköna miljöer med bra guider, god mat och lyxigt hotell.

På fäbodarna serveras mer traditionell österrikisk mat; knödel, gulaschsuppe och kött från den egna djuren som betar runt knuten. 

Allt är charmigt från umpa-bumpa musiken till att man kan få en flaska päronsnaps när man köper ett par träningsskor.

Pris:

18.000 kr

Då ingår boende i enkelrum i 7 nätter med halvpension, liftkort, busskort, dagliga vandringar med guide, entre till hotellets spa varje dag och transfer om man anländer med rekommenderad flight.

Pris i delat dubbelrum är detsamma per person.

Flyg tillkommer och jag har gjort en gruppbokning med Lufthansa som hamnar runt 3.300 kr. Det går även att flyga med SAS men man måste anlända samtidigt eftersom transfern är dyr.