Costa Rica är ett litet land ungefär som Danmark men har 5 % av världens biologiska mångfald med många endemiska arter som bara finns här. Ca 25 % av ytan består av nationalparker och reservat. Och 2021 vill man vara koldioxidneutrala.

Här finns aktiva vulkaner som sprutar lava varje dag, vattenfall, varma källor, tropiska regnskogar och fantastiska badstränder på både kusterna. Särskilt för äventyr- och ekoturister är landet spännande med mängder av aktiviteter och fantastiska ekolodger. Här stöter man på djur och fåglar som man inte hittar någon annanstans. Det finns mängder av ziplines, forsränning, surfing, kajaking och andra äventyr för den sportige. Befolkningen som kallar sig ticos består i huvudsak av vita och mestiser och det officiella språket är spanska men engelska funkar också bra för det mesta. Valutan heter colones men USD kan också användas.

Landet som har avskaffat sin armé är tryggt med låg brottslighet. 1986 fick presidenten Nobels fredspris.

Regnskogen i Tortuguero nationalpark med över 300 fågelarter, området kring vulkanen Arenal med fantastiska vandringsled och yoga- och surforten Santa Teresa är några platser att besöka. Även naturreservatet Monteverde med sin molnregnskog och hängbroar högt uppe bland träden är värt ett besök.

Den torra perioden är mellan december och februari men det går även att besöka landet under den sk gröna perioden när det regnar delar av dagen.

Vi skräddarsyr förslag efter dina önskemål. Förslaget visat nedan är enbart ett exempel.

Vi rekommenderar att du är borta ca 14 dagar inklusive restid för att hinna uppleva landet.