Indien

iStock_000017833696_MediumIncredible India, kontrasternas kontinent.

Färger, dofter, tempelklockor, varma leende och de heliga korna får dig att längta tillbaka.Med över 1 miljard människor, 28 delstater och mängder av religioner är Indien kontrasternas land.  Färger, dofter, tempelklockor, varma leenden och de heliga korna får dig att längta tillbaka.

Varför inte åka till ashramens huvudort Rishikesh vid Himalayas fot, sitta vid Ganges strand och sjunga mantran med hinduiska pilgrimer? Eller delta i munkarnas ceremonier i ett kloster i det isolerade Ladakh och dricka smörte med en bonde på landet? Du kan också åka till Dalai Lamas fristat Dharmsala eller till sikhernas hela ort Amritsar.

Ladakh tillhör delstaten Kashmir men befolkningen som är buddistisk känner sig närmare besläktade med tibetanerna och strider för sitt självstyre. Detta är en av världens mest isolerade platser och öppnades för besökare först på 1970-talet.

Kerala kallas för God´s own country. Här finns frodig grönska, vänliga människor, obeskrivliga stränder, fantastiskt väder och mycket att uppleva. Standarden är högre än i många andra delar av Indien och fattigdomen inte så påfallande. Turism är ännu inte särskilt utbredd i detta område till skillnad från tex Goa.

Att åka husbåt på kanalsystemet Backwaters är en upplevelse liksom att åka upp i Kardemummabergen. Här kan man vandra i vacker natur med frisk luft bland teplantager och kryddodlingar. Man kan åka till den fantastiska tempelstaden Madurai i Tamil Nadu och det finns också underbara resorts lite längre söderut.

Rajasthan är den största, mest färgstarka och besökta delstaten i Indien. Här finns mängder av maharadjapalats och fantastiska byggnader från tidigare epoker. Kläderna är mycket färggrannare än i andra delar av Indien och shopping är direkt livsfarlig.

Flyger du till Delhi kan du lägga in världsarvet Taj Mahal på vägen till Rajasthan och varför inte tigerparken Rantambore? Du reser runt med egen chaufför och kan stanna var du vill. Jaipur, den rosa staden, Jodphur där husen är målade i blått eller Udaipur, Indiens vackraste stad där James Bond filmen Octapussy spelade in på det fantastiska hotellet Lake Palace. Besök kamelmarknaden i Pushkar eller Jaisalmar vid gränsen till Pakistan. Du kan sova under stjärnorna i öknen eller bo hos en kamelboende.

Vi känner till mängder av helt fantastiska hotell. Och skräddarsyr alla resor efter dina önskemål. Nedan ser det ett litet utbud hotell och några reseförslag. 

Incredible India!

 

Mumbai
30°
smogg
fuktighet 51%
vind 5m/s VSV
H 29 • L 28
28°
Fre
28°
Lör
27°
Sön
28°
Mån
Weather from OpenWeatherMap
Valuta

Indiska rupier (INR). 100 rupier är ca 13 kr

Klimat

Från tropiskt i södern till glaciärer i norr.

Visum

Ja. Giltigt pass i 6 mån

Några av våra hotellNeemrana_Fort_and_the_Palace_Hotel

Neemrana

Ett fort från 1100-talet i 11 terasser med fantastiska rum och en zipline över nejden för de vågade

f1

Trident Jaipur

  

ladda ned (1)

Jas Vilas

Familjehotell i Jaipur med charm och med ägare som umgås med gästerna

Manaltheeram ayurvedic resort

Ledande resort inom ayurveda i Kerala

75755_80_z

Imperial hotel, Delhi

En legend i Delhi där Indiens delning beslutades  

1351876_34_z

Taj Mahal Palace

En legend i Mumbai byggt av Tata 1903 och ett landmark med havsutsikt vid India Gate 

umaid-bhawan-palaceUmaid Bhawan Palace, Jodhpur

Royal extravaganza i maharadjans sagopalats 

848868_64_z

Leela

Ett femstjärnigt hotell utanför Kovalam i bästa läge 

Taj-Lake-Palace-Udaipur

Lake Palace

Indiens kanske mest kända hotell som ligger mitt i sjön i Udaipur, Rajasthan. Här spelades Bond filmen Octapussy in 

ReseförslagKarta